+4 021-315.32.95RO / EN

Curs Operator examinare nedistructivă - Radiații penetrante, Curenți turbionari, Verificarea etanșietății - Leak test

Momentan nu sunt programate perioade pentru acest curs. Vă puteți rezerva un loc și vă vom comunica cât mai curând posibil perioada de organizare.

Rezervare Loc
DURATA:
Pentru programare contactaţi Departamentul Academia din cadrul TUV Austria România.
CONȚINUT:

Transmiterea cunoştinţelor şi deprinderilor necesare pentru obţinerea calificării ca operator de examinare nedistructivă pentru metoda (metodele), sectorului industrial (sectoarele industriale) şi nivelul dorit (1 sau 2) pentru personalul care lucrează în domeniul examinărilor nedistructive. Aflarea ultimelor noutăţi tehnice în domeniul respectiv standardelor de execuţie şi interpretare controale şi cunoaşterea tendinţelor în domeniul examinarilor nedistructive.

  • OPERATOR EXAMINARE NEDISTRUCTIVĂ - RADIATII PENETRANTE. Este o metodă de examinare nedistructivă folosită pentru detectarea volumetrică a discontinuităţilor în materiale şi suduri, folosind radiaţiile penetrante şi ca suport pentru înregistrare filme radiografice.
  • OPERATOR EXAMINARE NEDISTRUCTIVĂ - CURENŢI TURBIONARI. Metoda curenţilor turbionari este folosită ca o alternativă sau extensie a controlului nedistructiv cu particule magnetice, fiind utilizată, în special, pentru controlul ţevilor cu diametrul exterior de maximum 140 mm. Sensibilitatea metodei este maximă la grosimi de perete de până la 5 mm. O dată cu creşterea grosimii pereţilor, scade eficienţa metodei de evidenţiere a defectelor interne, ea rămânând eficace pentru evidenţierea defectelor de suprafaţă şi din imediata apropiere a acesteia. Metoda constă în inducerea unor curenţi turbionari în pereţii ţevii controlate.
  • OPERATOR EXAMINARE NEDISTRUCTIVĂ - VERIFICAREA ETANŞEITĂŢII. Metoda LT (leak test) este o metodă de examinare nedistructivă utilizată la localizarea neetanşeităţilor şi/sau la măsurarea ratei scurgerilor. În funcţie de obiectul (formă, dimensiuni, etc.) supus examinării se vor aplica diverse tehnici (tehnici cu bule, tehnici cu gaz trasor, etc.). Tehnicile alese vor fi procedurate şi aplicate de personal certificat.
GRUP ŢINTĂ:
Operatorii certificaţi în domeniul nedistructiv care solicită împrospatarea cunoştinţelor. Operatorii certificaţi în domeniul nedistructiv conform altor standarde (ASME, ISCIR etc). Personalul care nu a mai lucrat în domeniul controlului nedistructiv şi care doreste să desfăşoare în viitor activităţi de control nedistructiv.
PREŢ:
Pentru preţ contactaţi Departamentul Academia din cadrul TUV Austria România.
REDUCERI:
  • 5% pentru participarea la al doilea curs din programa TÜV AUSTRIA ROMÂNIA
  • 10% pentru participarea la al treilea curs din programa TÜV AUSTRIA ROMÂNIA
  • 5% dacă firma este certificată de TÜV AUSTRIA ROMÂNIA sau dacă are semnat contract de servicii industriale cu aceasta
  • 5% pentru 2 persoane înscrise din cadrul aceleiaşi firme, pentru un curs
  • 10% pentru minim 3 persoane din cadrul aceleiaşi firme, pentru un curs
  • 16% dacă participaţi la cursuri ca persoană fizică

Se acordă o singură reducere, cea cu valoarea procentuală cea mai mare. Reducerea se aplică la valoarea fără TVA.Ofertele nu sunt cumulative. Reducerile se aplică individual persoanelor fizice sau juridice. Pentru un grup mai mare de participanţi se va face o ofertă personalizată.
FINALIZARE:
Participanţilor cursului de Operator examinare nedistructivă - Radiații penetrante, Curenți turbionari, Verificarea etanșietății - Leak test care promovează examenul, susţinut în ultima zi a cursului, li se acordă un certificat de absolvire din partea TÜV AUSTRIA ROMÂNIA şi certificate din partea ISIM Timişoara sau ANC (CNFPA). La finalul cursului se poate obţine autorizaţia de operator control nedistructiv nivel 1 sau 2 conform SR EN ISO 9712, autorizaţie care permite desfăşurarea activităţii de control nedistructiv în conformitate cu normativele europene.
Rezervare Loc
10% Reducere la Certificarea Sistemelor de Management
Detalii

Date de Identificare Fiscală© TÜV AUSTRIA ROMÂNIA 2017. Photo Credits: © Fotolia LLC, Shutterstock®, pixelio media gmbh