Folosim cookie-uri proprii cât și plasate de terți pentru a îmbunătăți experiența de navigare a tuturor vizitatorilor precum și pentru a măsura eficiența acestui website.
Mai multe detalii
Certificare BIO | Certificare ECO | Certificare Ecologică
Agricultura ecologică | Agricultura ECO | Agricultura BIO
Agricultura ecologică continuă să fie sectorul agricol cu cea mai rapidă creștere în România și în întreaga lume. Cererea consumatorilor în sectorul ecologic creşte cu mai mult de 20% în fiecare an.
Consumatorii care cumpără produse ce poartă sigla naţională şi logoul comunitar pot avea încredere că ingredientele produsului au fost obţinute în conformitate cu metoda de producţie ecologică şi produsul respectă regulile şi normele în vigoare. Pe lângă numele producătorului, procesatorului sau vânzătorului, produsul poartă şi numele sau codul organismului de inspecţie şi certificare.
Avantajele certificării ecologice (certificare ECO):
- păstrarea poziţiei de piaţă şi cucerirea a noi nişe de piaţă;
- furnizarea încrederii că produsele certificate satisfac cerinţele de calitate;
- optimizarea raportului calitate/preţ;
- perfecţionarea continuă a produsului;
- produsele ecologice certificate sunt tot mai căutate de consumatori atât pe piaţa internă cât şi externă.
TÜV Austria România – organism de control în agricultura ecologică (agricultura ECO):
Aliniindu-se principiilor etice de bază ale agriculturii ecologice, TÜV Austria România susţine aplicarea standardelor de certificare ecologică în vederea asigurării calităţii produselor certificate.
TÜV Austria România, organism de control în agricultura ecologică (agricultura bio) acreditat RENAR şi înregistrat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării, furnizează servicii de certificare ecologică în domeniul reglementat de Regulament (UE) nr. 848/2018 pentru:
- Plante și produse vegetale neprelucrate;
- Animale și produse de origine animală neprelucrate;
- Produse agricole prelucrate, inclusiv produse de acvacultură, destinate utilizării ca alimente;
- Vin;
- Alte produse:
Drojdie utilizată ca aliment sau hrană pentru animale;
Maté, porumb dulce, frunze de viță, miezuri de palmier, muguri de hamei și alte părți comestibile ale plantelor și produse obținute din acestea;
Ceară de albine;
Uleiuri esențiale;
Etapele certificării operatorilor în domeniul producţiei şi comercializării produselor ecologice:
Dacă aţi decis să produceţi sau să comercializaţi produse ecologice, etapele obţinerii certificării sunt urmatoarele:
- Completaţi şi trimiteţi cererea de certificare ecologică pe adresa de mail: aurelia.grecu@tuv.at (descarcă cererea de certificare).
- Veţi primi din partea noastră oferta, împreună cu condițiile generale şi tehnice.
- După acceptarea ofertei, vă trimitem următoarele documente: Contractul de certificare, Politica privind modul de utilizare a certificatului de conformitate și a mărcii de certificare, Catalogul de sancțiuni.
- Odată parcurse etapele de mai sus, se va semna contractul de inspecție și certificare.
- Următorul pas este înregistrarea activității ecologice la MADR prin Direcțiile pentru Agricultură din județul unde au domiciliul/sediul social prin depunerea fișei de înregistrare corespunzătoare activității operatorului.
- Urmează inspecţia pe teren. Dacă rezultatul este pozitiv, se eliberează certificatul.
Certificarea conformității ecologice oferă și dreptul de utilizare a mărcii de certificare ecologică TÜV AUSTRIA ROMÂNIA.
DESCARCĂ CEREREA DE CERTIFICARE ECOLOGICĂ
BIO, ECO, Ecologic, Organic sau 100% natural
Termenii organic, bio(biologic) şi ecologic se utilizează pentru produse agroalimentare la nivel internaţional şi se referă la produsele alimentare obţinute prin metode de producţie ecologică. În România, termenul de certificare recunoscut este „Agricultura Ecologică”, cu prescurtarea „ae”.
Logo-ul naţional ,,ae”, alături de cel comunitar cât şi logo-ul TÜV Austria România sunt folosite pentru a completa etichetarea produselor şi au rolul de a ajuta consumatorii să identifice produsele ecologice obţinute prin metodele acceptate şi verificate de către autorităţi.
"Natural" sau "100% natural" nu indică un produs ecologic. Un produs marcat "natural" nu este obligatoriu un produs ecologic.
Informații Certificare Ecologică (Certificare ECO)
- Acreditare RENAR, Anexă Certificat Acreditare
- Aprobare MADR
- Care este legislația aplicabilă agriculturii ecologice?
- Procedura de inspecție și certificare produse ecologice a TÜV Austria România
- Tarife percepute pentru inspecție și certificare produse ecologice
- Politica privind managementul evenimentelor sau a circumstantelor extraordinare care afecteaza activitatea TAR-ECO
- Politica de imparțialitate
- Angajamentul Managementului
- Politica privind modul de utilizare a certificatului de conformitate și a marcii de certificare
- Politica de tratare a apelurilor si reclamatiilor
- Listă operatori certificați de TÜV Austria România