+4 021-315.32.95 RO / EN
Analize de Laborator
Cere Oferta

LRUT (Long Range Ultrasonic Testing)

LRUT (Long Range Ultrasonic Testing) - Este o tehnologie de testare non-distructivă (NDT), ce utilizează undele ultrasonice (20-90 kHz) pentru detectarea pierderii de material din compoziţia conductelor metalice. Dintr-o anumită locaţie se poate scana conducta până la 150 de metri stânga şi până la 150 de metri dreapta (în condiţii optime). În comparaţie cu examinarea UT clasică de grosimi, cu LRUT nu mai este necesară îndepărtarea în întregime a izolaţiei şi oferă informaţii asupra întregii suprafeţe a conductei testate, nu doar asupra unui singur punct. 

Sistemul LRUT utilizează ultrasunete care se propagă printr-un set de traductori fixaţi în jurul conductei. Colierul cu traductori generează atât unde longitudinale, cât şi torsionale (fără a folosi cuplant între traductori şi suprafaţa examinată) pentru o mai bună localizare a pierderilor de material.

Pentru conductele subterane TÜV AUSTRIA ROMÂNIA poate executa: săparea şanţului, îndepărtarea izolaţiei conductei, testare Ultrasonică cu Rază Largă de Acţiune (LRUT), re-izolarea conductei prin utilizarea de benzi aplicate la rece, acoperirea şanţului.

Pentru conductele supraterane TÜV AUSTRIA ROMÂNIA poate executa LRUT (Long Range Ultrasonic Testing) fără a se îndepărta complet izolaţia (necesită dezizolarea doar a unui sector de 2m), aşa cum este necesar în cazul măsurătorilor clasice pentru grosimi de pereţi.

Avantajul deosebit al metodei îl reprezintă stocarea şi posibilitatea comparării rezultatelor în timp, respectiv monitorizarea evoluţiei defectelor.

Analize de Laborator
Cere Oferta

© TÜV AUSTRIA ROMÂNIA 2021. Photo Credits: © Fotolia LLC, Shutterstock®, pixelio media gmbh