+4 021-315.32.95RO / EN

Analize fizico-chimice pentru mediu, produse petroliere şi produse agroalimentare

analize-mediu-analize-alimente

 

Introducere

Laboratorul acreditat RENAR al TÜV Austria România este dotat cu echipamente ultraperformante, de ultimă generaţie, operate de o echipă de profesionişti, mereu pregătiţi pentru noi provocări. Echipa noastră de asistență tehnică este disponibilă pentru a oferi consultanță și asistență de specialitate în ceea ce privește standardele, practicile de lucru și tehnologiile utilizate. În labortorul TÜV Austria România se execută analize fizico-chimice pentru mediu, analize fizico-chimice pentru produse petroliere şi analize fizico-chimice pentru produse agroalimentare.      

Testele efectuate în laborator asigură faptul că produsele și serviciile dumneavoastră se încadrează în parametrii de calitate, ceea ce constituie un avantaj în faţa competitorilor din piață.

 

Analize fizico-chimice pentru mediu ( analize mediu ):

Reglementările de mediu impun detectarea și cuantificarea nivelului de poluanți și substanțe periculoase din ape, soluri, sedimente sau deşeuri. 

Pentru protecţia mediului, laboratorul oferă servicii analitice complexe ( analize mediu ), conform normativelor în vigoare la nivel naţional şi internaţional prin determinări calitative şi cantitative, pentru diverse tipuri de ape, sol, namol si deseuri, pentru urmatorii indicatori: pH, conductivitate, nitraţi, nitriţi, sulfaţi, fosfaţi, fosfor total, metale grele şi alcalino-pamântoase, hidrocarburi totale petroliere, hidrocarburi aromatice policiclice, pesticide clorurate, benzen şi dervaţii acestuia (BTEX), trihalometani (THM), hidrocarburi alifatice halogenate (RX), hidrocarburi aromatice halogenate (ArX), aditivi oxigenaţi din produse petroliere, epiclohidrina, clorura de vinil.

 

Analize fizico-chimice pentru produse petroliere:

Laboratorul TÜV Austria România poate efectua caracterizarea produselor petroliere  pentru: determinarea conţinutului de sulf total, conţinut de naftalene, esteri metilici ai acizilor graşi, fosfor total din etanol şi metale grele.

Serviciile de testare se aplică întregii game de produse petroliere: țiței, produse petroliere rafinate, combustibili rafinați, inclusiv benzină, motorină, păcură, ulei rezidual, GPL, petrochimie, gaze industriale și gaze naturale.

 

Analize fizico-chimice pentru produse agroalimentare ( analize alimente ):

Controlul produselor alimentare este parte a unui sistem creat pentru a furniza consumatorilor produse  sigure pentru consum.  Elementele acestui sistem au ca şi componente un cadru legislativ, un proces de certificare și nu în ultimul rând un program de analize de laborator pentru determinarea contaminanţilor, gradului de prospeţime şi compoziţiei chimice a alimentelor şi hranei pentru animale. 

Capabilitatea laboratorului ne permite să oferim clienților o gamă completă de servicii pentru testarea produselor agroalimentare. Astfel, putem oferim un spectru cuprinzător de analize pentru materiile prime alimentare, a produselor alimentare finite sau a hranei pentru animale.

Astfel, putem să oferim un spectru cuprinzător de analize pentru materiile prime alimentare, analize pentru alimente si analize pentru produsele alimentare finite sau a hranei pentru animale.

Pentru analizele produselor agroalimentare, laboratoul TÜV Austria România poate testa prezenţa a peste 400 de pesticide, utilizând două echipamente de înaltă performanţă, UHPLC-MS/MS si GC-MS/MS, ceea ce va oferi clienţilor săi certitudinea calităţii produselor lor.

Reziduurile de pesticide, respectiv reziduurile de antibiotice şi medicamente sunt strict reglementate în România şi Uniunea Europeană, fiind stabilite limite maxime admise în produsele convenţionale sau chiar interzise în produsele ecologice, determinând astfel obligaţia tuturor celor implicaţi în lanţul alimentar – producători şi comercianţi – să se asigure că produsele lor sunt conforme. De asemenea, laboratorul poate determina urmele de metale grele din produse agroalimentare, prin tehnica ICP-MS.

Gama largă de analize de mediu pe care le putem efectua în laboratorul nostru vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor şi răspunde cerinţelor impuse de legislaţia în domeniu.


© TÜV AUSTRIA ROMÂNIA 2018. Photo Credits: © Fotolia LLC, Shutterstock®, pixelio media gmbh