+4 021-315.32.95 RO / EN
NOU! Cursuri LIVE Online
Mai multe detalii

Certificare EN 13432 - Pungi şi ambalaje biodegradabile

Certificare EN 13432 - Pungi şi ambalaje biodegradabile

În contextul în care Europa urmăreşte ca până în anul 2030 să elimine ambalajele din plastic, începând cu 1 iulie 2018, România a transpus în legislaţia naţională o directivă prin care sunt scoase de pe piaţă pungile din plastic subţire. Astfel se interzice folosirea pe piaţă a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire (sub 50 de microni), urmând ca acestea să dispară total şi din magazine începând cu prima zi a anului 2019.

Biodegradarea reduce semnificativ cantitatea de deșeuri, în timp ce compostul produs poate fi utilizat în scopuri agricole și horticole. Aproximativ 50% din totalul deșeurilor menajere cuprinde materiale organice, procent care urmează să crească în viitor datorită popularității crescânde a produselor biodegradabile (pungi, materiale de ambalaj, tacâmuri, pahare si farfurii de unică folosință, etc).

Ambalajele produse din compost sunt garantate ca fiind biodegradabile. Acest lucru se aplică tuturor componentelor, inclusiv cernelurilor și aditivilor.

Punctul unic de referință pentru programul de certificare a ambalajelor biodegradabile este standardul EN 13432. Orice produs certificat TÜV Austria care poarta logo-ul “OK Industrial Compost TÜV Austria” corespunde cerințelor standardului EN 13432 şi Directivei UE privind ambalajele (94/62/CEE).

TÜV AUSTRIA este organism de certificare autorizat de European Bioplastics și poate, prin urmare, să acorde logo-ul “Seedling” produselor care respectă EN 13432. Prin acordarea atât a “OK compost”, cât și a siglei “Seedling”, deținătorii de certificate TÜV AUSTRIA obţin recunoașterea conformităţii produselor biodegradabile pe piața internaţională.

Laboratorul TÜV Austria România efectuează analize calitative comparative prin tehnica spectrofotometrică FT-IR pentru confirmarea compoziţiei produsului finit cu cea a materiei prime. 

Aceste teste reprezintă mai mult decât o imagine bună a unei companii, au un impact benefic și asupra mediului. Astfel, testarea asigură faptul că materiile prime folosite pentru fabricarea pungilor biodegradabile sunt conforme, iar metalele grele, plastifianții și poluanții organici persistenți nu sunt utilizați, ceea ce reduce nivelul de otrăvire al solului și apelor.

Completaţi şi trimiteţi pe adresa de mail: okcompost@tuv-austria.ro cererea de certificare.

Descarcă Cererea de Certificare


© TÜV AUSTRIA ROMÂNIA 2024. Photo Credits: © Fotolia LLC, Shutterstock®, pixelio media gmbh