+4 021-315.32.95 RO / EN
NOU! Cursuri LIVE Online
Mai multe detalii

TÜV Austria România în India - O colaborare fructuoasă euroasiatică!

În luna septembrie s-au desfășurat cursuri de formare profesională în Pune, India, organizate de TÜV Austria România prin reprezentantul său, dl. Patco Bogdan, trainer aprobat IRCA.

Tocmai pentru această ocazie, ne-am propus un mic interviu, rezumând impresiile, experiența, dar și colaborarea TÜV Austria România cu TUV Austria India.

 

Domnule Patco, pentru început, vă rugăm să ne descrieți cum v-ați simțit atunci când avionul a aterizat pe aeroportul din Mumbai?

După două zboruri relativ lungi, am ajuns la Mumbai, cel pe care l-aș numi “poarta către” India. Este un oraș imens, un adevărat furnicar, este una dintre cele mai aglomerate regiuni din lume. Numai în oraș trăiesc aproximativ 18 milioane de persoane. Mumbai este cel mai important centru comercial și financiar al Indiei, așadar oferă multe oportunități de afaceri, este și cea mai mare metropolă a Indiei. Mumbai este centrul industriei indiene de film, Bollywood, așadar aici se construiesc visele, și nu sunt puține, căci se produc cele mai multe filme din lume. Are reputația de a fi un oraș cosmopolit, dar este cea mai mare metropolă a Indiei și până la urmă este una dintre marile aglomerări urbane din lume. Așadar, primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost aglomerația de pe străzi și traficul haotic, cel puțin mie așa mi s-a părut.

 

India este considerată țara contrastelor, cum ați văzut-o dumneavoastră? 

Este într-adevăr o țară a constrastelor, vezi și zgârie-nori și clădiri luxoase dar și oameni dormind pe marginea drumului, în cutii de carton. Oameni îmbrăcați la patru ace, în costume europene, se amestecă pe străzi cu trecători în costume tradiționale hindi sau musulmane.

Cred că, înainte de toate, India este o țară foarte complexă și diversă, cu o cultură străveche, care și-a pus amprenta asupra lumii întregi. Pentru unii europeni, India este un loc fașcinant și unii aleg să se stabilească aici. Altora nu le place. Îți place sau nu, India nu te va lăsa indiferent.

 

Cum ați caracteriza colaborarea TÜV Austria România în India prin 5 trăsături?

Interesantă, pentru că deschide noi oportunități și pentru specialiștii noștri.

De viitor, pentru că oferă TÜV Austria Romania accesul la o piață imensă, de peste 1 miliard de locuitori

Fructuoasă pentru TÜV Austria Romania, dat fiind ca am început cu succes o serie de cursuri pentru Auditori/Lead auditori acreditați IRCA pentru ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 22000.

Provocatoare, pentru că ne adresăm unei piețe competive cu un ritm de creștere accelerat.

Stimulativă, pentru că TÜV Austria România odată cu pătrunderea pe piața din India se alatură marilor corporații internaționale din domeniile auto, IT, farmaceutice, textile, construcții și alimentară care activează acolo.

 

Care sunt planurile de viitor ale companiei TÜV Austria România cu India/Asia și celelalte țări colaboratoare?

Evident că dorim să consolidăm această colaborare cu partenerii din Asia, diversificându-ne oferta pe plan extern, vom încerca cât mai insistent să organizăm cursuri de formare profesională, cât și să ne extindem promovarea altor servicii.


© TÜV AUSTRIA ROMÂNIA 2024. Photo Credits: © Fotolia LLC, Shutterstock®, pixelio media gmbh