+4 021-315.32.95RO / EN
Ofertă determinare pesticide
Află mai multe

Laborator analize fizico-chimice pentru produse agroalimentare

analize-alimente-laborator-analize-fipronil-determinari-de-migrare-a-elementelor

 

Analize fizico-chimice pentru produse agroalimentare ( analize alimente ) | Analize Fipronil produse agroalimentare | Determinări de migrare a elementelor

Determinări fizico-chimice efectuate prin metode cromatografice GC/MS, LC/MS

- Produse cu conținut redus de apă (hamei, cacao, cafea și mirodenii, ceai, condimente)

- Produse cu conținut mare de amidon (cereale, ovăz, secară, porumb, orez, produse de panificație, cereale integrale, furaje)

- Produse cu conținut mare de apă (fructe și legume, verdețuri, ciuperci, legume radacinoase, tuberculi și furaje)

- Carne şi produse din carne

Reziduurile de pesticide sunt strict reglementate în România şi Uniunea Europeană, fiind stabilite limite maxime admise în produsele convenţionale sau chiar interzise în produsele ecologice, determinând astfel obligaţia tuturor celor implicaţi în lanţul alimentar – producători şi comercianţi – să se asigure că produsele lor sunt conforme. De asemenea, laboratorul poate determina urmele de metale grele din produse agroalimentare, prin tehnica ICP-MS.

- Determinarea reziduurilor a peste 400 de pesticide prin cromatografie din produse alimentare de origine vegetală: pesticide analizate prin LC/MS; pesticide analizate prin GC/MS.

- Determinarea reziduurilor de Fipronil din ouă şi produse agroalimentare de origine vegetală şi animală

- Determinarea reziduurilor de Imazalil din citrice

Adăugând constant servicii noi în laboratorul nostru, oferim clienţilor noştri pachete complete de servicii, venind astfel în întâmpinarea nevoilor lor cu servicii competente şi soluţii rapide.

Alte teste pe care laboratorul nostru are capabilitatea să le efectueze sunt pentru determinarea:

- Acrilamidei din produsele de panificaţie, cartofi şi cafea (conform Regulamentului (UE) 2017/2158):

  • cartofi prăjiți, alte produse tăiate (prăjite prin imersiune în ulei) și felii subțiri de cartofi (chipsuri) din cartofi proaspeți;
  • chipsuri de cartofi, gustări, biscuiți crocanți și alte produse din cartofi realizate din aluat de cartofi;
  • pâine;
  • cereale pentru micul dejun (cu excepția porridge-ului);
  • produse fine de panificație: prăjiturele, biscuiți, pesmet, batoane din cereale, pogăcele, cornete, napolitane, gogoși și turtă dulce, precum și biscuiți crocanți, rondele din pâine și înlocuitori de pâine. În această categorie un biscuit crocant este un biscuit uscat (un produs de panificație pe bază de făină din cereale);
  • cafea:
  • cafea prăjită;
  • cafea instant (solubilă);
  • înlocuitori de cafea;
  • produse alimentare destinate sugarilor și produse alimentare prelucrate pe bază de cereale destinate copiilor de vârstă mică.

- Benzopiren ( benzo(a)piren ) o analiză a hidrocarburilor aromatice policiclice din produsele afumate

- Determinări cantitative și calitative pentru miere și ceară de albine

Laboratorul nostru are capabilitatea de a efectua o gamă variată de determinări pentru miere și ceară de albine: determinarea conductivității electrice, determinarea acidității, calculul indicelui de esteri, determinarea zahărului reducător si ușor hidrolizabil, etc.

- Determinări de migrare a elementelor

Efectuăm teste de migrare a elementelor din ambalajele și recipienții din polimeri şi alte materiale care intră în contact direct sau indirect cu alimentele. 

Analize de Laborator
Cere Oferta

© TÜV AUSTRIA ROMÂNIA 2019. Photo Credits: © Fotolia LLC, Shutterstock®, pixelio media gmbh