Analize Acrilamida – Analiza produselor de panificație, cartofi și cafea
Începând cu luna aprilie 2018, operatorii din industria alimentară sunt obligați să adere la Regulamentul (UE) 2017/2158 adoptat în 20 noiembrie 2017 privind noile măsuri de diminuare a nivelurilor de referință pentru reducerea prezenței acrilamidei în produsele alimentare.
Conform regulamentului procesatorii au obligația să stabilescă un program de analiză a nivelurilor de acrilamida din produsele alimentare și să păstreze o evidență a măsurilor de diminuare aplicate.
Companiile care produs și introduc pe piață produse alimentare sunt vizate direct de aceste noi reguli. Categoriile de produse supuse acestor reglementări sunt:
- cartofi prăjiți, alte produse tăiate (prăjite prin imersiune în ulei) și felii subțiri de cartofi (chipsuri) din cartofi proaspeți;
- chipsuri de cartofi, gustări, biscuiți crocanți și alte produse din cartofi realizate din aluat de cartofi;
- pâine;
- cereale pentru micul dejun (cu excepția porridge-ului);
- produse fine de panificație: prăjiturele, biscuiți, pesmet, batoane din cereale, pogăcele, cornete, napolitane, gogoși și turtă dulce, precum și biscuiți crocanți, rondele din pâine și înlocuitori de pâine. În această categorie un biscuit crocant este un biscuit uscat (un produs de panificație pe bază de făină din cereale);
- cafea:
- cafea prăjită;
- cafea instant (solubilă);
- înlocuitori de cafea;
- produse alimentare destinate sugarilor și produse alimentare prelucrate pe bază de cereale destinate copiilor de vârstă mică.
Laboratorul TÜV Austria România are capabilitatea de a testa într-un timp scurt prezența acrilamidei precum și concentrația acesteia în produsele mai sus menționate.
Aici găsiți detalii și puteți solicita o ofertă privind determinările fizico-chimice pe care le efectuăm în laboratorul propriu.