+4 021-315.32.95 RO / EN
NOU! Cursuri LIVE Online
Mai multe detalii

TUV AUSTRIA HOTEL SAFETY & SECURITY STANDARD

tuv-austria-hotel-safety-security-standard

TUV AUSTRIA HOTEL SAFETY & SECURITY STANDARD | Siguranță și securitate certificate pentru oaspeții tăi

Evenimentele recente au atras atenția industriei ospitalității asupra problemelor de sănătate și securitate.

Siguranța și securitatea reprezintă atribute importante și aspecte esențiale pentru furnizorii de servicii hoteliere motiv pentru care responsabilitatea unui hotel este de a-și proteja oaspeții și proprietatea lor împotriva amenințărilor.

Turiștii au fost întotdeauna preocupați de siguranța lor în momentul alegerii unei unități de cazare. În ultimul timp aceștia sunt tot mai selectivi și riguroși atunci când optează pentru serviciile hoteliere, iar o bucătărie sau o cameră igienizată corespunzător, sunt doar criterii subînțelese și indispensabile, așteptările oaspeților fiind în prezent la un alt nivel.

De asemenea, un aspect important și foarte des discutat în ultima perioadă este reprezentat de calitatea apelor din piscinele hotelurilor. Proprietarii acestora trebuie să respecte cu strictețe regulile de curățare și întreținere. În cazul piscinelor publice, sunt necesare buletinele de analiză a apei care demonstrează faptul că apa utilizată respectă parametrii menționați în legislație.

Departamentul responsabil de securitatea din cadrul hotelului trebuie să pună în aplicare proceduri care vizează siguranța oaspeților unui hotel, a vizitatorilor, a angajaților hotelului cât și a hotelului însuși.

TÜV AUSTRIA a înțeles importanța siguranței și securității în cadrul unității dumneavoastră de cazare, motiv pentru care a lansat serviciul de certificare TÜV AUSTRIA Hotel Safety & Security, un standard de calitate privat, ce își propune să evalueze atât siguranța turiștilor dumneavoastră și a bunurilor acestora, cât și a personalului ce își desfășoară activitatea în cadrul unității dumneavoastră.

Standardul își propune evaluarea următoarelor aspecte:

  • Cerințe generale de securitate, precum controlul zonelor de acces
  • Igienă și curățenie în bucătării, restaurante, camere și zone de wellness (inclusiv teste de calitate a apei)
  • Prevenirea contaminării încrucișate
  • Securitate IT
  • Siguranța privind incendiile
  • Managementul situațiilor de urgență
  • Starea sistemelor și dispozitivelor supuse testării, cum ar fi ascensoarele și sistemele de climatizare

 

Certificatul TÜV AUSTRIA Hotel Safety & Security oferă garanția formală și practică a responsabilității și angajamentului asumate față de clienții și personalul dumneavoastră, astfel încât și cele mai exigente cerințe de siguranță și securitate să poată fi satisfăcute.

De asemenea, în cadrul laboratorului nostru de analize fizico-chimice și microbiologice, acreditat RENAR, pot fi efectuate analize privind nivelul PH-ului, clorurilor, sulfaților, trihalometanilor din apa de piscină, conform ordinelor 1077/12.06.2020 și 619/12.06.2020. La fel de importantă este și identificarea bacteriilor precum: Bacteria E. Coli, Enterococilor intestinali, Pseudomonas.

Astfel, reducerea semnificativă a riscurilor și implicit siguranța clienților și a personalului dumneavoastră, sunt noile obiective ce pot fi concretizate prin obținerea certificării TÜV AUSTRIA Hotel Safety & Security, certificare ce răspunde rigorilor prezentului și le anticipează pe cele ale viitorului.


© TÜV AUSTRIA ROMÂNIA 2024. Photo Credits: © Fotolia LLC, Shutterstock®, pixelio media gmbh