+4 021-315.32.95RO / EN

Analize fizico-chimice pentru produse agroalimentare | Laborator Analize Alimente

laborator-analize-alimente

 

Laborator analize alimente | Laborator analize produse alimentare | Analize fizico-chimice pentru produse agroalimentare ( analize alimente ):

În cadrul laboratorului de analize pentru alimente se pot efectua o serie de determinări pentru:  

  • Cereale şi produse din cereale
  • Fructe şi legume
  • Carne şi produse din carne

TÜV Austria România este primul organism de testare și certificare ce deţine un laborator care efectuează teste pentru produsele agroalimentare certificate ecologic. Acest lucru aduce un dublu beneficiu pentru partenerii noștri: o certificare a managementului calităţii garantată şi, de asemenea, certitudinea calității produselor și specificațiilor acestora.

Există reglementări noi și stricte ale UE, pe care producătorii, importatorii și exportatorii de alimente trebuie să le îndeplinească în ceea ce privește reziduurile de pesticide, micotoxine, reziduuri de antibiotice, substanțe poluante și substanțe restrictive. 

Capabilitatea laboratorului ne permite să oferim clienților o gamă completă de servicii pentru testarea produselor agroalimentare (analize alimente). Astfel, putem oferim un spectru cuprinzător de analize pentru materiile prime alimentare, a produselor alimentare finite sau a hranei pentru animale.

Pentru analizele produselor agroalimentare, laboratoul TÜV Austria România poate testa prezenţa a peste 400 de pesticide, utilizând două echipamente de înaltă performanţă, UHPLC-MS/MS si GC-MS/MS, ceea ce va oferi clienţilor săi certitudinea calităţii produselor lor.

Reziduurile de pesticide, respectiv reziduurile de antibiotice şi medicamente sunt strict reglementate în România şi Uniunea Europeană, fiind stabilite limite maxime admise în produsele convenţionale sau chiar interzise în produsele ecologice, determinând astfel obligaţia tuturor celor implicaţi în lanţul alimentar – producători şi comercianţi – să se asigure că produsele lor sunt conforme. De asemenea, laboratorul poate determina urmele de metale grele din produse agroalimentare, prin tehnica ICP-MS.


© TÜV AUSTRIA ROMÂNIA 2018. Photo Credits: © Fotolia LLC, Shutterstock®, pixelio media gmbh