+4 021-315.32.95 RO / EN
Reducere 10% pentru contractele de certificare încheiate ca urmare a solicitărilor online
Cere ofertă
Certificarea Sistemelor de Management

Certificare ISO 22000:2018 HACCP | Certificare Sisteme de management al sigurantei alimentelor - Analiza Riscului şi a Punctelor Critice de Control  ( HACCP )

Lipsa de igienă şi efectele sale negative asupra siguranţei produselor alimentare pot duce la boli care ameninţă viaţa.

ISO 22000:2018 este Standardul Internaţional care stabileşte cerinţele pentru un Sistem de management al siguranţei alimentelor, este standardul relevant pentru furnizorii şi prestatorii de servicii în sectorul produselor alimentare şi băuturilor.

certificare-iso-22000-haccp-siguranta-alimentelorTUV Austria Cert GMBH este acreditată pentru certificarea sistemelor de management al siguranței alimentelor (certificare ISO 22000) care îndeplinesc cerinţele standardului internaţional ISO 22000:2018. Organizaţia primeşte Certificatul emis de TUV Austria Cert GMBH, certificat recunoscut internaţional.

ISO 22000:2018 evaluează sistemul de management al siguranţei alimentelor în cadrul organizaţiei, HACCP şi Bunele Practici de Igienă(GHP) fiind chei specifice şi importante în această privinţă.

Certificarea ISO 22000:2018 nu se limitează la producătorii de alimente, standardul fiind aplicabil şi producătorilor de ambalaje care intră în contact direct cu produsul alimentar. Alți potenţiali utilizatori ai certificarii ISO 22000 sunt producătorii de aditivi, producătorii de maşini şi echipamente utilizate în industria alimentară, furnizorii de servicii de-a lungul lanţului alimentar (logistică şi firme de transport, de curaţenie, servicii dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare pentru producătorii de  alimente) şi furnizorii de servicii în alimentaţia publică (cantine, restaurante, catering etc).

Implementarea Programelor Preliminare este o cerinţă în plus faţă de cerinţele specificate pentru Sistemul de Management al Calităţii şi HACCP în cadrul organizaţiilor competitive.

PRP (Programe Preliminare)
Condiţii şi activităţi de bază care sunt necesare pentru a menţine un mediu igienic pe tot parcursul lanţului alimentar adecvat pentru producţia, manipularea şi furnizarea de produse sigure pentru consum uman (GMP, GHP).

PRP Operaţional (Program Preliminar Operaţional)
Program Preliminar identificat prin analiza pericolelor ca fiind essenţial pentru controlul probabilităţii de manifestare a pericolelor pentru siguranţa alimentului în produs şi/sau contaminarea sau proliferarea pericolelor pentru siguranţa alimentului în produs sau în mediul de procesare. 

Certificare ISO 22000 - Elementele cheie ale acestui standard internaţional sunt:

  • Sistemul de management (Integrarea responsabilităţii pentru siguranţa alimentelor în managementul calităţii)
  • Comunicarea interactivă (Reglementarea şi facilitarea comunicării cu furnizorii, clienţii, utilizatorii finali și autorităţi - nu numai în momente de criză)
  • HACCP şi programe de preliminare (programe preliminare PRP)
  • Validare şi verificare (Toate măsurile trebuie să fie analizate în funcţie de adecvarea lor pentru a asigura succesul asumat anterior, în timpul şi după punerea lor în aplicare. Testele trebuie să fie documentate).

Recomandări de aplicare pentru ISO 22000:2018, ISO 22005:2007 - Trasabilitatea în lanţul alimentar. Principii generale şi cerinţe fundamentale pentru proiectarea şi implementarea sistemului.

Certificare FSSC 22000

Acest standard include o schema completă de certificare pentru sistemul de management pentru siguranţa alimentelor bazată pe standardele ISO 22000, ISO 22003:2016 şi PRPs specifice.
Standardul a fost dezvoltat pentru certificarea sistemului de management al siguranţei alimentelor al organizaţiilor din sectorul de procesare al produselor de origine animală, produselor de origine vegetală, producţia ingredientelor utilizate în industria alimentară, a aditivilor, vitaminelor ori a ambalajelor utilizate în industria alimentară.
Producătorii care detin deja o certificare ISO 22000 au nevoie doar de o documentare a specificaţiilor tehnice pentru PRPs care să îndeplinească cerinţele acestei scheme de certificare.
Schema de certificare FSSC 22000 este recunoscută integral de Global Food Safety Initiative(GFSI).

Certificare IFS Food Standard este un standard de calitate şi siguranţă a alimentelor, pentru produsele alimentare comercializate sub marcă proprie, menit să permită evaluarea sistemelor de management  ale furnizorilor, pe baza unei abordări uniforme. Standardul se aplică la toate stadiile de procesare a alimentelor, dupa ce acestea au părăsit ferma de producţie.

IFS a fost creat de membrii asociaţi ai federaţiei germane de retail – Hauptverband des Deutschen Einzelhandels(HDE) şi omologul său francez – Federation des Enterprises du Commerce et de la Distribution(FCD).

Certificare IFS Logistics – este un standard pentru auditarea activităţilor logistice atât pentru produsele alimentare cât şi non-alimentare incluzând  transportul, depozitarea, distribuţia etc.  Este aplicabil tuturor activităţilor de distribuţie: pe şosea, calea ferată sau navală; produse congelate sau refrigerate. IFS se referă la activităţile logistice în cazul în care companiile au contact fizic cu produsele deja ambalate (transport, ambalarea produselor pre-ambalate, depozitare şi/sau distribuţie etc).

Certificare BRC /IOPGlobal Standard for Packaging and Packaging Materials - Chiar şi ambalajul are un impact asupra siguranţei alimentelor noastre. Nu numai condiţiile de igienă sunt implicate dar şi posibilele transferuri de substanţe chimice.
BRC/IOP a fost dezvoltat pentru toţi producătorii de ambalaje pentru alimente. Acest standard a fost orientat către igiena şi siguranţa produselor şi a fost publicat de către British Retail Consortium(BRC) împreună cu Institute of Packaging (IoP). Standardul este bazat pe cerinţele specifice GMP şi analiza riscurilor.

EN 15593:2008: Ambalaje. Managementul normelor de igienă utilizate la fabricarea ambalajelor pentru produse alimentare. Cerinţe – Lipsa igienei şi ambalajele nepotrivite pot contamina alimentele cu substanţe străine, micro-organisme, reziduuri chimice ori substanţe de migrare.
Acest standard European este bazat pe principiul analizei pericolelor şi evaluării riscurilor.  Standardul descrie atât Sistemul de management cât şi practicile de igienă pentru producătorii de ambalaje şi materiale pentru ambalajele utilizate în industria alimentară considerate a fi parte a lanţului alimentar.

EN ISO 14159:2008 - Securitatea maşinilor. Cerinţe referitoare la igiena şi proiectarea maşinilor – acest standard internaţional defineşte cerinţele de igienă pentru proiectarea maşinilor. Standardul este aplicabil tuturor tipurilor de maşini şi echipamentelor aferente a căror utilizare ar putea genera riscuri pentru consumatorii produselor (alimente, produse farmaceutice, biotehnologie, cosmetică).

Reducere 10% pentru contractele de certificare încheiate ca urmare a solicitărilor online
Cere ofertă

© TÜV AUSTRIA ROMÂNIA 2024. Photo Credits: © Fotolia LLC, Shutterstock®, pixelio media gmbh